četrtek, maj 31, 2007

Dovolj imam!

Vir: www.mladina.si


Dovolj imam tega, da vedno znova, ko je kakšna kolegica opravila zaposlitveni razgovor slišim, da so jo spraševali nedovoljena, diskriminatorna vprašanja (tudi meni se je to že dogajalo).
Ste samski? Imate otroke? Načrtujete imeti otroke? V kakšnem odobju jih načrtujete-v roku 2 let ali več?

In to se kar naprej dogaja. Potem pa govorimo o premajhni rodnosti in o ukrepih kako jo zvišati. Pri takšni miselnosti nobena strategija za dvig rodnosti , ki so bi jo še lahko izmislili, ne bo pomagala.

Podvojite nam plače, da bomo imeli dovolj sredstev in da bodo tisti, ki so na robu, imeli možnost, da otroke sploh lahko vzdržujejo. Zagotovite ženskam, da jih bo služba čakala, ko se vrnejo s porodniške. Nabijte davke delodajalcem, ki se namesto, da bi se ukvarjali z ženami, raje "naslajajo" nad enim od svojih »jeklenih konjičkov«.

Aja, damn, to pa ne gre skupaj s strategijo gospodarskega razvoja.

Če bom iskala novo službo, in se mi zgodi kaj takega, bom poklicala na Urad za enake možnosti (čeprav po moje ne bom nič dosegla-mi bo pa lažje pri srcu).
Punce, uporabite obrazec !

4 Comments:

At 8/6/07 8:56 dop., Blogger Blaž Pirnat said...

Vprašajo te tud, če mate kako kravo doma....Na Urad se ne zanašaj...Sam da je keš pa je. LP Blaž

 
At 8/6/07 9:10 pop., Blogger Paprika said...

Aja, tudi to obstaja? Saj ne morem verjet. In s kakšnim argumentom te zaslišujejo glede česa takega? Noro.

 
At 11/6/07 7:25 dop., Blogger Blaž Pirnat said...

Verjetn z istimi kot za otroke, kdaj boš noseča,ipd. Če prav pomisliš, jih nič ne briga. Če nič ne misliš, al pa misliš kako so v boljši izhodiščni poziciji oni, pol jim pa poveš.....zdej edin ne vem al je to dobro al slabo.....grrrr sovražim Big Brotherja

 
At 11/6/07 9:13 pop., Blogger Paprika said...

Žalostno ja. Če bi jim kvalitetno zagrozil, ali pa siknil, kaj jih to sploh briga, ali pa le nakazal svoje neodobravanje, nad takšnim zasliševanjem, pa se itak lahko posloviš od šans za službo. Žalostno, kaj vse toleriramo za ljubi kruhek.

 

Objavite komentar

<< Home

SUDOKU
Razgibajte svoje sive celice

Preprosto jaz in moja razmišljanja

drobni tisk