torek, maj 01, 2007

Graz-apfel strudl, schnitzl und Gruß Gott!



Nakupovalni center Seiersberg


Še vedno podlegam čarom nam bližnjega Graz-a. Kljub članstvu v EU in precej dobri ponudbi doma. Če ne drugega še vedno ostaja lep izlet (in še vedno najdemo kaj zase:)).
Standardna tura vključujoč Ikeo (seveda), kljub polemiki o delu azijskih otrok zanje (ta tematika zadeva širšo obravnavo, je pa bila zadeva precej napihnjena), kjer smo poleg drobnarij, ki smo jih tako ali tako nameravali kupiti, ponovno našli še dodatne ideje kako olepšati našo hiško (po primerjavi cen primerljivega pohištva kasneje popoldan v MB Rutarju nas je skoraj kap-ja, dandanes je za večje nakupe potrebno najprej podrobneje preiskati tržišče-Ikea, will be back :)).
V Seiersbergu nas je presenetila akcija s slovensko Cockto (G. Bavčar hvala, bila je ravno prav ohlajena), ki so je razdelili OGROMNO-očitno načrtujejo večji preboj v Oesterreich.
Po nekajurnem kroženju nazaj v Slovenijo-postaja Maribor v mehiškos restavracios Galeb ob Dravi (že od študentskih let jo obožujem-zaradi dobre hrane in lepega pogleda na Dravo), še manjši nakup v MB Rutarju in domov v Cjele.
Ja, lep dan smo si naredili (prav nič nisem pogrešala tradicionalnega, prvomajskega čiščenja prikolice v Istri, ki sem ga opravljala pred leti).
Ne, tradicionalnega kresovanja se včeraj nisem udeležila-sem pa zvečer ponovno izobesila zastavo. Pa vi?
Še članek nekdanjega sindikalnega zastopnika na temo današnjega praznika:
Delavske pravice in 1. maj

2 Comments:

At 9/5/07 7:00 dop., Blogger Gaby said...

Naslednjic pa le glej, da prides na obisk. Prijetne blogerje radi gostimo. Cisto resno mislim! :)

 
At 17/5/07 9:29 dop., Blogger Paprika said...

Hvala! Prav rada bi v živo spoznala zanimivo družinico. Seveda velja povabilo nazaj, ko boste v Celju. Si izmenjamo GSM številke po mailu.

 

Objavite komentar

<< Home

SUDOKU
Razgibajte svoje sive celice

Preprosto jaz in moja razmišljanja

drobni tisk