sobota, maj 06, 2006

"Črna sreda" part two



Študentje (in dijaki) čez 14 dni napovedujejo nove proteste.

Iz dosedanjih pogovorov naj bi jim namreč bilo jasno, da vlada namerava uvesti šolnine in dodatno obdavčiti študentsko delo ter da od tega ne misli odstopiti.

Ne bom podrobneje razpredala kaj menim o zadevi kot celoti, se mi pa vsekakor, kot nekdanji študentki, uvedba šolnin zdi popolnoma nepotrebna in se mi le-te osebno zdijo diskriminatorne saj bodo študij omogočale le "višjemu sloju".
He, he študent naj bo (pa si bomo to lahko privoščili) :)

Še najprimernejši se mi za celo zadevo zdi citat ene od študentk s prejšnjega shoda:

"Prejšnja vlada ni za študente naredila nič, sedanja pa dela le piz......"

2 Comments:

At 8/5/06 9:56 dop., Blogger Paprika said...

Kot sem rekla, se mi zdijo sporne predvsem šolnine, ki bodo študente precej udarile po prstih. Študij stane (še posebej če nisi iz LJ ali MB in ti ni prihranjen strošek bivanja) in stroškov je za povprečno družino, že brez šolnin ogromno.
Študij čez lužo-tudi njihov gnil sistem zdravstvenega zavarovanja me ne mika, zakaj bi se torej zgledovali po njihovem šolskem/izobraževalnem sistemu.
Pa primerjajmo še življenski standard tu in "onkraj" in druge "malenkosti".
1000 ekonomistov-še vseeno bolje kot 1000 študentov Sinologije :). So bolj zaposljivi :)

 
At 9/5/06 8:52 dop., Blogger Paprika said...

Moj včerajšnji post ni povezan le z zdravstvenim sistemom, ampak je za te konkretne zaplete kriva predvsem zakonodaja s področja javnih naročil, ki takšne malverzacije in zavlačevanja omogoča.
Nisem trdila, da je naš sistem briljanten, neizpodbitno dejstvo pa je, da je slovenski sistem bistveno bolj human kot ameriški (vsaj zaenkrat še). Najbogatejša država na svetu pa dopušča, da štirje milijoni njenih prebivalcev v primeru bolezni ne morejo poiskati zdravniške pomoči. Te tematike se bo v kratkem lotil tudi Michael Moore, avtor številnih izjemno zanimivih dokumentarcev, osnova za njegov najnovejši dosežek Sicko, ki naj bi v kinematografe prišel jeseni, pa so zgodbe o desetih ljudeh, ki so jih v ZDA pustili umreti, ker si niso mogli privoščiti dragega zdravstvenega zavarovanja.

Ja zgledovati se bo treba po kom drugem-ne po ameriki.

P.S.: si imel smolo s kakšno ekonomistko, da si tako negativen do njih :)

 

Objavite komentar

<< Home

SUDOKU
Razgibajte svoje sive celice

Preprosto jaz in moja razmišljanja

drobni tisk