ponedeljek, maj 01, 2006

Socialno občutljiva država?




























Po svetu potekajo proslave ob prazniku dela. Največ ljudi se je po poročanju medijev udeležilo prvomajskega koncerta v Rimu ter tradicionalnega shoda v Havani. Lepo. A kljub dejstvu da se piše leto 2006 ponekod ni tako-žal.
Iz strahu pred incidenti in nasiljem so bile namreč proslave ob današnjem prazniku v nekaj državah odpovedane. Vse uradne prireditve so bile odpovedane v Iraku, kjer se bojijo bombnih napadov na množice, prireditve pa so zaradi strahu pred novimi napadi odpovedali tudi v Šrilanki. Kaj pa dostojanstvo teh ljudi?!?

Pa naša ljuba domovina? Vse več je delavcev, ne le v industriji, tudi na vseh drugih področjih, ki so zaposleni le na določen čas, ali le na pogodbo in ne vedo, če jim bo delodajalec čez nekaj mesecev ali konec leta podaljšal pogodbo. Po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje je bilo februarja (novejših podatkov še ni ) letos brezposelnih 10,4 odstotka aktivnega prebivalstva.
Po Sloveniji pa kljub temu ob prazniku dela potekajo številne prireditve. Po različnih krajih po državi so zjutraj igrale godbe na pihala svoje tradicionalne prvomajske budnice. V nedeljo zvečer, na predvečer praznika, pa so, kljub slabemu vremenu, po hribih in slovenskih krajih zagoreli kresovi.

Živel 1. maj-saj ni važno v kakšne so razmere, da je le zabava-težav se bomo lotili drugič; jutri je nov dan... In to celo dela prost.

SUDOKU
Razgibajte svoje sive celice

Preprosto jaz in moja razmišljanja

drobni tisk